Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Pretraga

Najava: U organizaciji EDF-a regionalna radionica u hotelu Hilton

Najava: U organizaciji EDF-a regionalna radionica u hotelu Hilton
Novosti/Vijesti

U okviru projekta “Zaštita djece od nasilja i socijalna inkluzija djece s invaliditetom u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj”, koji finansira Evropska unija, a sprovode Evropski forum osoba s invaliditetom (European Disability Forum – EDF) i UNICEF, EDF uz podršku UMHCG organizuje regionalnu radionicu 27. i 28. juna u hotelu “Hilton” u Podgorici.

Na radionici će učestvovati predstavnici organizacija osoba s invaliditetom i UNICEF-a iz zemalja učesnica u projektu. Učesnici će imati priliku da analiziraju dosadašnji rad i ostvarene rezultate, da urade SWOT analizu projekta i da daju predloge za nove projekte i aktivnosti. Na radionici će prisustvovati oko 40 učesnika iz 7 različitih zemalja (Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Albanija, Kosovo i Turska) i predstavnici UNICEF-a i EDF-a.

Pripremila: Anđela Miličić

O UMHCG

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 22. oktobra 2001. godine, registrovana pod rednim brojem 1322 kod Ministarstva pravde. Udruženje je posvećeno pružanju podrške, mogućnosti i programa u cilju jačanja ličnog, obrazovnog i profesionalnog razvoja mladih sa invaliditetom. Okuplja mlade i studente sa svim vrstama invaliditeta (cross-disability pristup), kao i ostale mlade ljude bez invaliditeta koji su voljni da učestvuju i zajedno sa nama se bore za stvaranje inkluzivnijeg društva. Bavi se pružanjem psiho-socijalne podrške, stvaranjem uslova za inkluzivno obrazovanje, podsticanjem mladih sa invaliditetom za sticanje visokog obrazovanja, inicijativama za odgovarajuća legislativna rješenja, podizanjem svijesti društva… U svom radu se rukovodimo modelom zasnovanim na ljudskim pravima. Vizija UMHCG je: Za mlade s invaliditetom, bez barijera! Misija UMHCG je: UMHCG promoviše i doprinosi ravnopravnom položaju mladih sa svim vrstama invaliditeta u društvu kroz inicijative i aktivnosti za uspostavljanje zakonskog, obrazovnog, kulturnog i socijalnog okvira koji to omogućava.