RYCO traži prijedloge projekata organizacija civilnog društva i srednjih škola

RYCO traži prijedloge projekata organizacija civilnog društva i srednjih škola
Novosti/Vijesti

RYCO traži predloge projekata organizacija civilnog društva i srednjih škola sa Zapadnog Balkana u oblasti promocije i doprinosa procesu pomirenja u regionu kroz unapređenje mobilnosti, saradnje i aktivizma mladih.

Ukoliko imate dobru ideju kako da povežete mlade ljude iz regiona kroz interkulturalni dijalog, aktivno učešće i socijalnu inkluziju i imate bar jednog partnera u regionu, vaša organizacija ili institucija savršeno odgovaraju na prvi konkurs za projekte koji RYCO raspisuje. Vodite računa da ispunjavate sve kriterijume iz smjernica, popunite aplikacioni formular i pošaljete vaš predlog projekta do 15. novembra 2017. O tome kako da aplicirate, saznajte više na www.rycowb.org ili pratite RYCO na društvenim mrežama.

Detaljnije informacije o pozovu pronađite na sljedećem linku: http://www.rycowb.org/?p=3988

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je međunarodna organizacija osnovana od strane vlada Zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Makedonije i Srbije, u cilju
promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe omladinskih razmjena. RYCO promoviše pomirenje, povjerenje, saradnju i dijalog na Zapadnom Balkanu putem davanja podrške i finansiranja projekata koji zbližavaju mlade ljude u regionu. Sjedište RYCO je u Tirani, a lokalne kancelarije se nalaze u svim glavnim gradovima regiona – u Podgorici, Sarajevu, Skoplju, Prištini i Beogradu. RYCO se finansira doprinosima iz budžeta vlada regiona, a podržan je i sredstvima EU i drugih donatora.