Cetinjske omladinske organizacije potpisale sporazum o saradnji

Cetinjske omladinske organizacije potpisale sporazum o saradnji
Novosti/Vijesti

Tri cetinjske omladinske organizacije: NVO ,,Džonatan Livingston” NVO ,,Građanski kreativni centar” i NVO ,,Aktivna zona”, potpisale su sporazum o saradnji u prostorijama Omladinskog kluba.

Sporazum je potpisan u okviru realizacije projekta ,,Volonterizam se uči”, koji realizuje NVO ,,Džonatan Livingston”. Ove tri organizacije su se obavezale na međusobnu tehničku podršku prilikom realizacije projekata u oblasti poboljšanja položaja mladih u Prijestonici Cetinje, ali i poboljšanju vida komunikacije i objedinjavanja zajedničkih poruka u cilju afirmacije omladinskog aktivizma, odnosno volonterizma. Opšti cilj projekta je povećano učešće mladih u životu lokalne zajednice i iniciranju aktivnosti od značaja za lokalnu zajednicu. Specifični cilj projekta je unapređenje mehanizama za učešće mladih kroz promociju volonterskih aktivnostii.

Ciljnu grupu čine 100 srednjoškolaca od 15 do 18 godina sa Cetinja. Ovaj projekat doprinijeće: povećanju umreženosti omladinskih organizacija i institucija koje se bave volonterskim radom, povećanju svijesti mladih ljudi sa Cetinja o značaju volonterizma i njihovoj motivisanosti za učešće u volonterskim akcijama.

*Realizaciju projekata “Volonterizam se uči” je podržao Centar za razvoj nevladinih organizacija kroz program “Civilno društvo za početnike”, kojeg finansira Vlada Crne Gore, posredstvom Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.