Aktivna zona: Poziv za volontere/ke u Podgorici

Aktivna zona: Poziv za volontere/ke u Podgorici
Novosti/Vijesti Volontiranje

Aktivna zona je nevladina organizacija koja se bavi afirmacijom građanskog aktivizma, uspostavljanjem stalne saradnje i partnerstava između svih aktera u zajednici u cilju izgradnje odgovornog društva.  

Aktivna zona djeluje u okviru četiri prioritetne oblasti, a koje se odnose na: dobru javnu upravu, neformalnu edukaciju i informisanje, razvoj filantropije i afirmaciju građanskog aktivizma sa akcentom na mlade. Među najpoznatijim projektima i inicijativama naše organizacije su: Popravi Cetinje – platforma za rješavanje infrastrukturnih problema u zajednici; Inicijativa za zeleni Lovćen – putem koje prikupljamo sredstva namijenjena pozelenjavanju nacionalnog parka Lovćen; Moj pas – Moja odgovornost – projekat putem kojeg promovišemo odgovorno vlasništvo; Društveni centar – prostor namijenjen svim građanima/kama za druženje, razmjenu i informisanje o temama bitnim za život u društvenoj zajednici i mnogi drugi.  

Ovog puta, Aktivna zona je odlučila da formira Volontersku grupu u okviru nove kancelarije u Podgorici. Volonterska grupa će djelovati u okviru programa za afirmaciju građanskog aktivizma, putem kojeg naša organizacija radi na povećanju svijesti građana o važnosti i potrebi za aktivnim učešćem u društvenim procesima, poboljšanju okruženja i pružanju podrške radu i razvoju organizacija građanskog društva i poboljšanju okruženja za razvoj volonterizma.  

Volontersku grupu čine entuzijastični građani/ke, uvijek spremni na akciju i doprinos stvaranju odgovornog društva. Aktivna zona će za sve nove članove/ce Volonterske grupe organizovati seminar ,,Uvod u građanski aktivizam” putem kojeg će se isti upoznati sa osnovnim informacijama u polju građanskog aktivizma u Crnoj Gori, a koji će se održavati jednom sedmično u kancelarijama Aktivne zone u Podgorici. Volonterska grupa će na ovim sastancima osmisliti i plan rada u narednom periodu.  

Posebnih ograničenja za nove članove/ce Volonterske grupe nema, tako su dobrodošli svi ljudi dobrih namjera i ideja za stvaranje bolje društvene zajednice, u kojoj žive odgovorni građani/ke.   Prijave se vrše putem sljedećeg linka, a rok za prijavu je 10. februar 2020. godine.