Adresa

Our Address:

Podgorica, Sima Barovića 4

Broj rješenja

801

Datum rješenja

2018-06-22

Datum osnivanja

2018-06-22

Ovlašćeno lice

Momčilo Radulović

Broj telefona
Email adresa
Web stranica
Twitter stranica
Ciljna grupa

Predstavnici civilnog, javnog i privatnog sektora, akademska zajednica, predstavnici medija, mladi i šira javnost, na nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou.

Misija organizacije

Naša misija je usmjerena na razvoj demokratskih ideja, zaštitu ljudskih prava i sloboda i promociju najboljih evropskih praksi u različitim oblastima. Pored toga, naš tim je posvećen jačanju vladavine prava, povećanju transparentnosti u državnim i lokalnim institucijama u Crnoj Gori i poboljšanju nivoa demokratizacije crnogorskog društva. Aktivnosti organizacije su usmjerene na jačanje ekonomskih sloboda i principa tržišne ekonomije i u tom kontekstu poboljšanje saradnje države i poslovnog sektora u, unapređenje regionalne i međunarodne saradnje, u domenu unapređenja i izgradnje bezbjednosnog Sistema na principima evroatlantske integracije. Osim toga, naš rad je fokusiran na mlade i talentovane stručnjake, koji su voljni da rade na razvoju stabilnog okvira za saradnju između ljudi, zajednica i država.

Vizija organizacije

Vizija organizacije je postizanje demokratskog i ekonomski prosperitetnog crnogorskog društva, uz punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Ciljevi organizacije

Nevladina organizacija "Evropski pokret u Crnoj Gori" ima definisane sljedeće ciljeve: •unaprijeđivanje razumijevanja i saradnje ljudi, zajednica i država, •podsticanje svestrane i slobodne komunikacije u oblasti kulture, informisanja, privrede i politike, •širenje ideja evropskih integracija u Crnoj Gori •uticanje na javnost Crne Gore da svoje angažovanje usmjeri ka demokratskom djelovanju, ka ostvarivanju jednakosti ljudi i njihovih zajednica, uz uvažavanje i unaprijeđivanje standarda usvojenih u Evropi. U skladu sa tim djelatnosti ove organizacije su: afirmisanje pravde, uzajamnog poštovanja i tolerancije, zaštita ljudskih prava, širenje evropskih ideja u Crnoj Gori i unaprijeđivanje kulturne, političke i evropske saradnje, izdavačka djelatnost, druge djelatnosti koje su potrebne za ostvarivanje ciljeva Evropskog pokreta u Crnoj Gori.